Merly Mingeli
Mijn naam is Marliane Marie Mingeli, de meeste mensen noemen me Merly.
Ik ben geboren op Curaçao en ben, samen met mijn ouders en mijn zus naar Nederland gekomen toen ik negen jaar was.
Mijn vader was vliegtuigmonteur en mijn moeder was huisvrouw.
Het koken zat mijn moeder in het bloed en al snel gaf zij kookles aan iedereen binnen en buiten de familie.
Mijn zus en nichtjes genoten van de lessen in exotische kookkunsten terwijl ik te jong was om mee te doen.
Om die reden hield ik niet van al hetgeen in de keuken te beleven viel. Ik voelde mij geen keukenprinses en ik hield niet van lekker eten, een bijzonder gegeven in een cultuur waar eten centraal staat.
In onze familie draaide alles om eten. Als er reparaties aan auto’s of verbouwingen aan het huis waren, hielpen ooms, neven en vrienden. Een lekkere lunch, een uitgebreid diner en als afsluiter van de dag een potje domino met lekkers erbij, ontbraken nooit. Op verjaardagen en andere feesten was het huis vol met mensen en stond de tafel vol met zelfgemaakt lekkers.
Nu woon ik al jaren in Nederland en dat stukje Antiliaan in mij is gegroeid. Mijn interesse voor authentieke gerechten werd gewekt en stapsgewijs leerde ik gerechten uit de streek waar ik geboren ben te koken.
Op mijn 18de ging ik zelfstandig wonen en mijn eerste zelfgemaakte soep had naar mijn mening te weinig smaak en zag er raar uit. Ik kon niets anders bedenken dan papa bellen om advies. Hij heeft ooit van mijn moeder leren koken en sinds jaren is mijn vader degene die de typische Antilliaanse gerechten kookt.
Door de jaren heen heb ik mijn kookkunsten ontwikkeld, ik heb een passie voor gerechten uit de Antillen en wil iedereen bekend maken met en laten genieten van het lekkere, eerlijke eten.
De naam Mingelisalads & more betekent voor mij een eerbetoon aan m’n ouders. Van hen heb ik praktische kennis en het plezier in koken geërfd.
Eén van mijn specialiteiten is MER-li.
Li is een zelfgemaakte ijsje in een beker. Het ijs is te verkrijgen in diverse smaken van zoals pinda, pistache, kokos, enz.
De li die ik maak zijn allemaal mijn zelfbedachte recepten en daarom noem ik mijn producten MER-li. Ik ben ervan overtuigd dat als jij je favoriete MER-li smaak hebt ontdekt, je altijd bij mij terugkomt.
Je kunt ons bereiken
Ma-vrij: 09.00 – 17.00
Zat: 10.00 – 17.00
Zon: 10.00 – 17.00